Cazuela

Cazuela

Cazuela

Cazuela je tradiční jihoamerické jídlo, které se vyznačuje bohatou a chutnou polévkou. Její základ tvoří maso, obvykle kuřecí nebo hovězí, vařené společně s různými druhy zeleniny, jako jsou brambory, dýně, cibule a papriky. Tato směs je pak dušená nebo vařená na nízkém ohni, což umožňuje, aby se všechny chutě propojily a vytvořily lahodnou a sytou polévku.

Charakteristickým prvkem cazuely je také použití koření, jako jsou koriandr, kmín a oregano, která dodávají jídlu autentickou chuť. Cazuela se často podává s rýží nebo chlebem, což přidává do jídla další texturu a sytost.

Toto tradiční jídlo má kořeny v domorodé kuchyni Jižní Ameriky a postupně se rozšířilo do různých variant v různých zemích. Jeho jedinečná kombinace ingrediencí a metoda přípravy ho činí oblíbeným mezi milovníky chutí a exotických pokrmů.

Jídlo Cazuela se jí v techto státech

Chile

Chile