Zeamă

Zeamă

Zeamă

Zeamă je tradiční rumunská a moldavská polévka, která se připravuje s různými druhy masa, zeleniny a koření. Tato lahodná polévka je známá pro svou bohatou chut a výraznou vůni.

Tradičně se do Zeamă přidává drůbeží nebo vepřové maso spolu s kořenovou zeleninou, jako jsou mrkev, petržel, celer a cibule. Koření jako bobkový list, pepř a kmín přidávají do polévky hlubokou chuť a aromatický zážitek.

Příprava Zeamă je často spojena s rodinnými oslavami a svátky. Polévka je oblíbená pro svou výživnou hodnotu a schopnost zahřát i v nejchladnějších dnech.

Vychutnejte si tento tradiční rumunský a moldavský pokrm a objevte bohatství chutí spojených s kulinářskou tradicí těchto krásných zemí.

Jídlo Zeamă se jí v techto státech

Rumunsko

Rumunsko

Moldavsko

Moldavsko